Избягваме да се ангажираме с решаване на сложни задачи, а

...
 Избягваме да се ангажираме с решаване на сложни задачи, а
Коментари Харесай

„Как се пише?“: По международни стандарти имаме „среден 3“ по български език

 

Избягваме да се ангажираме с решение на комплицирани задания, а най-слабите ни места като общество са пунктуацията и правописа. Спрямо интернационалните стандарти за езикови проби, всеобщата ни оценка се равнява на тройка. Това демонстрират данни от инициативата „ Животът няма аУтокорект “ на „ Как се написа? “.

В продължение на 50 дни в обществената мрежа Threads, те разгласиха задания по български език.

Средният резултат на верните отговори на въпросите, свързани с правопис, е 54%, а при граматичните задания – 57%. Според интернационалните езикови стандарти това се равнява почти на оценка „ междинен 3 “.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

У нас прагът за взимане на изпита е едвам 30% правилни отговори, споделят уредниците на анкетата.

„ Тази тройка обаче си я пишем на цялото общество, тъй като се неглижира спазването на стандарти и критерии, и то на всички нива “, споделят още те.

„ Едно от най-плашещите наблюдения в границите на самодейността, е, че заобикаляме да се ангажираме с решение на комплицирани задания “, предизвестяват уредниците.

Снимка: Threads

Когато правилният отговор в задачата се избира единствено от 4 обособени думи, се включват забележителен брой консуматори в обществената мрежа. Ако обаче има 4 отговора, всеки от които е цяло изречение, броят на участниците спада с три четвърти.

55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си на „ дребните матури “

Неспособността да се осмисли изречението и неналичието на централизация се удостоверяват от обстоятелството, че доста постоянно участниците в анкетите не виждат частицата „ НЕ “, изписана с основни букви, която посочва, че се търси в кой от посочените отговори няма неточност.

Прилагането на пунктуационната норма също е извънредно разколебано и е мъчно да се откроят съответни правила, които не са научени.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР